365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali

Pernah tak ibu ayah dan cikgu-cikgu terfikir, selepas mengajar anak mengenal huruf dan suku kata…bagaimana nak buatkan anak boleh baca buku cerita…apakah langkah-langkah yang tersusun untuk memastikan anak-anak mencapai sasaran pembelajaran mengikut Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan supaya anak-anak yang masuk ke sekolah rendah mendapat ilmu yang selaras dengan silibus semasa Kementerian Pendidikan Malaysia.

Ha…jawapannya ada di dalam buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali.

Nak tahu tak, apa lagi kelebihan buku ini

1. Langkah demi langkah untuk mengajar kanak-kanak prasekolah yang berumur 4 hingga 6 tahun dengan secara lengkap dan komprehensif.

2. Merangkumi semua subjek mengikut Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan iaitu Perkembangan Fizikal dan Estetika, Kemanusiaan, Keterampilan diri, Sains dan teknologi, Kerohanian sikap dan nilai, dan komunikasi.

3. Mengandungi subjek Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Pendidikan Islam.

4. Sesuai digunakan oleh ibu ayah untuk mengajar anak-anak dirumah kerana panduan yang sangat lengkap, langkah demi langkah dan bergambar.

5. Sesuai digunakan oleh usahawan yang bercadang untuk membuka kelas atau pusat tuisyen untuk kanak-kanak prasekolah kerana modul yang sangat lengkap dan komprehensif.

6. Sesuai digunakan oleh pengetua tadika, guru-guru tadika yang memerlukan panduan yang lengkap untuk membuat aktiviti bersama pelajar.

Kesimpulannya, buku ini sangat bagus dan WAJIB dimiliki oleh setiap ibubapa, guru dan usahawan yang berminat untuk mendalami ilmu Pendidikan Awal Kanak-kanak mengikut silibus Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan..

Dengan kandungan buku yang sangat lengkap ini, harga yang sepatutnya diletakkan bernilai Ribuan ringgit kerana ini adalah modul yang sangat berharga..tetapi, oleh kerana kami mahu membantu ibu bapa dan guru memiliki KITAB WAJIB yang sangat bernilai ini, maka hari ini kami buka tawaran harga preorder iaitu hanya RM69 sahaja untuk satu buku yang sangat lengkap.


Close Menu